06 март 2024

Предимства на живота в нов квартал и дом

Малинова долина е сред местата в България, където се строи бурно и все повече хора намират своя дом. Подобни процеси се случват в примерно, новостроящият се кв. "Хоризонт" до "Славейков" в Бургас и те са съвсем логични. Текущият капацитет на градовете не може да поеме безкраен брой нови обитатели. Разрешенията за строеж на зелени площи, паркинги и малкото останали петна са табу за всяка уважаваща себе си местна администрация. Къде да бъдат устроени новите домове? В периферията, като градът се разраства настрани. В Малинова долина основно предимство на мястото, е близостта на красивата Витоша. Какви са другите плюсове на това, да живееш в нов квартал и жилище? Разказваме веднага.

Формиране на общност

Когато се преместите на място, което тепърва се разгръща като визия, съседите ви правят същото. За всички вас това място е ново и шансът, да срещнете хора, които ще ви допаднат и са отворени към общуване и създаване на приятелства е много голям. Възползвайте се от него и възможностите за пълноценно общуване с единомишленици. Независимо, дали сте родители с малки деца, фамилия с тийнове, млад човек живеещ сам, двойка или пък вече се радвате на живот без работни задължения, в квартала има и други като вас.

Близо до природата

Младите квартали намират своя облик не само като сгради и улици, но и като свързаност с природата, която се търси целево. Открийте зелените площи, парковете, близките до вас природни кътчета и ги опознайте. Разходките на открито са идеални за здравето и тонуса, а вероятно и много от съседите ви също са се впуснали в това приключение. Отново можете да създадете контакти или пък да се наслаждавате на собствената си компания или тази на любима аудио книга. Изборът е ваш.

По-хубава визия на средата

В отдавна уредените градски пространства вие се съобразявате със средата, в която главни герои обичайно са сгради от различни периоди. Сред тях обикновено има непривлекателни представители на архитектурните школи, при които функционалността е взела стабилен превес над естетиката. В новите квартали обаче, сградите са привлекателни, съвременни, добре изглеждащи като цяло. Това ви гарантира живот на по-красиво място, което гали окото.

По-ниски сметки

Сградите ново строителство като правило предлагат нови решения за енергийна ефективност. Това означава, че в дома си ще се радвате не само на по-добър микроклимат, но и на по-ниски битови сметки. Санирането е решение за старите жилищни блокове, а вие ще се радвате на живот в добре уреден дом, без да ви се налага да търпите проблеми от лоши изолации или други конструктивни решения. Достатъчно е да изберете жилище в качествено изградена сграда, като обектите на СофБилдСтрой. Така си гарантирате всички предимства на доброто ново строителство.

Дом по вашите правила

Избирайки да живеете в нов дом, си спестявате ремонтите на старо жилище и всички съпътстващи тези дейности проблеми. Изберете компания, която освен строител е инвеститор като нас и ще сте сигурни, че всичко по жилището е безупречно до последния детайл. Освен това, с грижа за вас ще ви предложим и вариант за обзавеждане на дома ви, като за вас ще остане единствено да изберете детайлите и после да се нанесете в изцяло завършения си дом. Звучи добре, нали? Готови ли сте да започнете да живеете на ново място, в нов квартал, в ново жилище, съобразено с вашия лайфстайл и изискванията за модерно строителство и удобно обитание? Имаме какво да ви предложим.

Обратно към новини