26 септември 2023

Столична община планира 2 млрд. лева за водопреносната мрежа

Доклад внесен в Общинския съвет на София предвижда рехабилитация и дострояване на водопреносната, канализационна и водоснабдителна мрежа на столицата с 2 млрд. лева. Предложението е изготвено от зам.-кмета по инвестициите и строителството Ирина Савина и общинските съветници Зафир Зарков (ГЕРБ), Калоян Паргов (БСП) и Карлос Контрера (ВМРО). 

Предстои гласуване в комисиите към общинския съвет и в последствие на заседание на Столичния общински съвет. След одобрение ще се търси финансиране по Оперативна програма "Около среда" 2014-2020 г., бюджетите на Столичната община и държавата, както и по инвестиционната програма на "Софийска вода". 

Сред предвидените дейности е изграждането на водопроводи и канализация в Малинова долина, Драгалевци и Симеоново на стойност 160 млн. лева. Това е много необходима стъпка, за избралите да живеят в тези квартали столичани. С подобна инвестиция, бързо растящият Малинова долина ще продължи прехода си към красив и зелен жилищен район, предлагащ всичко необходимо за комфортен живот на своите жители. 

Част от перспективния квартал са и два от последните проекти на СофБилдСтрой - Mountain View 1 и Mountain View 2. Сградите от затворен тип със стилна визия предлагат щедри гледки към Витоша, прецизно планирани жилища, апартаменти със собствени дворчета, луксозни общи части, разкошно озеленен двор на разположение само на собствениците.

Обратно към новини