01 август 2023

Две нови училища се изграждат в Студентски град

Част от аргументите, да изберете или не да закупите дадено жилище, е наличието на удобства като паркове, магазини, училища. Новоизграждащият се квартал Малинова долина скоро ще може да се възползва от новите опции, които ще предложи близкият Студентски град като образователна инфраструктура.

В района предстои изграждането на две нови училища. Първото, ще бъде общинско основно училище. Ще бъде построено на ул. "Д-р Йордан Йосифов", на мястото на недостроената Модна къща "Рила". Теренът е с площ 5,5 дка. Планирана е сграда на 4 етажа, за 573 деца от 1 до 7 клас, както и подготвителни класове. Предвидени са и физкултурен салон и спортни съоръжения, библиотека и други прилежащи помещения.

Другото училище, планирано в Студентски град, ще се намира на ул. "проф. Атанас Иширков" и ул. "Акад. Борис Стефанов", също на мястото на незавършен стар строеж. Теренът е съседен за Детска градина 16 "Приказен свят". Кметът на СО-район "Студентски" Петко Горанов, обяви, че строителството на първото училище ще започне до края на 2023 г.

Същевременно, кв. Малинова долина, съвсем скоро ще може да се похвали и със собствена детска градина. Тя е най-голямата изграждана в България за последните 10 г. и е с капацитет да поеме грижата за 369 деца. Проектът се изгражда предсрочно и ще отвори врати съвсем скоро. Част е от усилията на местната власт да осигури всичко необходимо на хората, избрали за свой дом бурно развиващия се „млад“ софийски квартал, с красиви гледки към Витоша.

Имотите, които се изграждат в района са предимно ниски сгради от затворен тип, със собствени градини, осигурени паркоместа, модерна визия и множество допълнителни удобства. Сред инвеститорите и строители избрали именно Малинова долина за място на своите нови обекти, е уважаваната компания СофБилдСтрой, чието портфолио можете да разгледате ТУК.

Обратно към новини