24 април 2022

За какво да внимавате при инвестиция в недвижим имот

Все повече хора инвестират в недвижими имоти. Обичайно, закупуват апартамент и го отдават под наем, като така си генерират дългосрочен пасивен доход. Често покупката е с ипотечен кредит, като при отдаване под наем се цели месечният доход от наемателите да покрива вноската към банката. По-мащабните инвестиции включват закупуване на по-голям брой имоти, цяла сграда или пък бизнес център. Идеалният случай е, когато се закупи перспективен във всеки един смисъл имот, който със сигурност ще увеличи стойността си във времето и ще генерира печалба при евентуална продажба. Този тип инвестиции обаче, имат своите капани. За какво да внимавате?

Локация, локация, локация

В зависимост от типа имот, който планирате да придобиете и неговия размер, помислете кои са идеалните ви наематели. В кой район на вашия град биха живели и защо? Какви предимства търсят - близки училища, паркове, спирки на градския транспорт и метрото, болници, магазини и други. Ако планирате закупуването на класен имот ново строителство, погрижете се той да е ситуиран в привлекателен за средна класа и нагоре наематели квартал със съответната уреденост. Локацията е първото и най-важно условия за всеки купуващ или наемащ имот. Особено в мащабните градове, компромис с мястото на сградата няма как да има, защото би утежнил неимоверно логистиката.

Предварително проучване - имидж на строителната компания

След като сте набелязали подходящите райони за инвестиция, проучете компаниите, които строят там. Преди всичко, разгледайте и разпитайте за отзиви. Отидете да видите обекти, които вече са завършили. Компанията, чийто обект ще изберете, би следвало да се ползва с добра репутация сред клиенти и контрагенти и да завършва качествено и в срок всеки един проект.

Елегантни визии и функционалност

Колкото и да са добри локацията и имиджа на строителите, ако сградата не изглежда привлекателна и жилищата не са функционални, продължете да търсите. Знаете, колко важно е първото впечатление. Сградата, в която ще инвестирате трябва да се откроява с елегантност и да грабва от един поглед. Добрите строители работят с релевантни проектанти и архитекти на високо ниво, които се грижат за всеки детайл от всеки проект - от впечатляваща фасада резонираща с околностите на района, през комфортни общи части, до функционалност на жилищата без скосове, чупки, странни ъгли и непремислени детайли. Паркомястото и ценни екстри като помещения за съхранение на велосипеди и външен двор само за собствениците, увеличават допълнително стойността.

Качество на строителството

Дори и най-съвършеният проект губи своята стойност, ако не е изпълнен качествено. Търсете компания, която разполага със собствен строителен надзор, който да има пряко наблюдение и контрол за всеки детайл от строителството. Разгледайте спецификациите на строителните материали, които ще бъдат вложени в сградата. Всичко от подходящите тухли, до асансьорите има значение. Добрите компании използват щедро естествени материали като ковано желязо, камък, дърво, керамични тухли. Сградите им са творения, събиращи в едно визия, функционалност и оптимално добри условия за комфортно обитание.

Инвестиция, която се изплаща във времето

Всички горепосочени фактори имат отношение към съвършения имот за инвестиция. Дали като семейно жилище, чиято стойност ще расте във времето или като имот за отдаване под наем, подобна недвижимост определено е добра идея. Точно такива имоти с неизменно растяща стойност изгражда строителна компания Софбилдстрой. Красиви, модерни сгради с отлична локация в Малинова долина в столицата или край морето, са част от портфолиото на фирмата и ѝ носят награди за строителство. За изключителното внимание към детайла във всеки един аспект, на всеки един проект, говори фактът, че в част от озеленяването на само един от проектите се превърнаха над 200-годишни маслинови дървета. Всичко останало е на същото съвършено ниво. Затова, ако обмисляте инвестиция в недвижим имот, правилният отговор на вашето търсене е Софбилдстрой.

Обратно към новини