20 март 2024

Започват нови пътни ремонти в Малинова долина

Столична община възложи четири нови ремонта по пътната инфраструктура на район Студентски. Мероприятията са във връзка с изпълнение на договор СОА23-ДГ55-776 от 27.10.2023 г. между администрацията и „ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД. Сред участъците, които предстои да бъдат рехабилитирани, са ул. „Станимир Станимиров“ и ул. „Константин Муравиев“ в кв. Малинова долина. За контрола на дейността отговарят „Техникъл консултинг сървиз“ ЕООД.

Дейностите включват всички мероприятия по асфалтирне на отсечките - от доставката на трошен камък и разпръскване на битумна емулсия, до полагането на плътен и неплътен асфалтобетон и обкантване с битумна паста. Срокът за завършване на работите по двете улици е до 31.05.2024 г., като ще се работи, когато метеорологичните условия позволяват спазване на изискванията за качествено полагане на настилките.

Изграждането на нова улична мрежа е също сред приоритетите на столичната администрация. Качествената инфраструктура се изгражда постепенно, като се планира, търси се финансиране, възлага се извършването на съответните дейности. Като нов квартал, който се радва на все повече красиви сгради като Mountain View Residence I и Mountain View Residence II на СофБилдСтрой, Малинова долина в един момент ще бъде сред районите с най-добра пътна инфраструктура.

Всеки новоизграждащ се жилищен комплекс по света, в който в ход са множество административни процедури по уреждане на логистиката и инфраструктурата и се строи бурно, преминава през сходни етапи, за да добие окончателния си елегантен и привлекателен облик, далеч от бетонните панелни огромни мастодонти, типични за отминалите десетилетия. Ако и вие сте в търсене на дом в нов, перспективен квартал близо до Витоша, заповядайте при нас, имаме какво да ви предложим - красиви, отлично проектирани домове в безупречно изградени сгради.

Снимка: уебсайт район Студенстски

Обратно към новини