19 октомври 2023

Изграждат детска площадка и външен фитнес в кв. "Малинова долина"

На 6 октомври 2023 г. Администрацията на район „Студентски,“ София подписа договор за изграждане на детска площадка и фитнес. Имотът, на който спечелилата обществената поръчка фирма ще строи, е с идентификатор 68134.1608.7173. Намира се на ул. „проф. д-р Боян Боянов“ близо до ул. „Георги Русев“ и ул. „Едуард Генов“ в кв. „Малинова долина“. Предвижда се изграждане на площадка за игра с площ 285 кв. м., алеи 388 кв. м., фитнес на открито с площ от 86 кв. м. и ограждащи зелени площи с паркова растителност 669 кв. м. Проектът е на стойност 251 666 лв. без ДДС. Срокът за завършването му е 50 календарни дни след превода на аванса, направен на 11.10.2023 г.  До средата на декември, новите съоръжения трябва да са готови. 

Детската площадка ще бъде подходяща за деца във възрастови групи от 0 до 3 години и от 3 до 12 години, като част от съоръженията са подходящи за ползване от деца в неравностойно положение. Избрани са атракциони с разнообразна степен на трудност, провокиращи физическата активност. За повече безопасност и удобство, планирани са два типа настилки на зоната. Около съоръженията ще има ударопоглъщаща каучукова настилка от плочи 40/40/4 см, съгласно БДС EN1176 и Наредба No1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Край пейките и беседките, ще бъдат положени бетонови павета с размери 20/10/8 см. 

Стрийт фитнес площадката е разположена в североизточната част на имота. Ще предложи на спортуващите на открито избор между разнообразни съоръжения - 5 бр. лостове на различни височини, шведска стена, два вида стълби, мултифункционална стойка за опори, двойна успоредка, халки, мултифункционални ръкохватки за набирания, лост за хюмън флаг, лежанка за коремни преси с възможност за регулиране на височината. Освен съответните настилки, същите като на детската площадка, предвидено е и разполагането на парково обзавеждане – пейки, информационни табели, кошчета за отпадъци. Ще има и външно светодиодно (LED) осветление на цялата зона. 

Проектът е поредна стъпка в посока устройване на кв. „Малинова долина“ като удобно и комфортно място за добър живот. Районът е сред най-бурно развиващите се в София, има отлична локация и все повече хора избират да устроят своя дом именно тук. Ако и вие обмисляте подобна перспектива, обърнете внимание на проектите на строителна компания СофБилдСтрой – Mountain View Residence 1 и Mountain View Residence 2, които предлагат отлични опции за комфортен и уютен дом в иновативни, красиви и перфектно уредени сгради от затворен тип, в които ви очакват разнообразни жилища, включително апартаменти с дворчета.

Обратно към новини