17 февруари 2024

Кметът на район "Студентски" инспектира самоуправство

На 17.02.2024 подизпълнител на Електроразпределителни мрежи Запад създаде пътен хаос в кв. "Малинова долина". Във връзка с премахване на стар трафопост и разполагане на техниката, фирмата е инициирала сама пренасочване на движението по обходен маршрут. Разположени са табели и са направени опити за регулиране на движението, несъгласувани с КАТ и местната администрация. В резултат е нарушена проходимостта на улиците в района.

Кметът на район "Студентски", част от който е "Малинова долина", както и патрул от 7-о РУ СДВР, воден от зам.-началника на районното управление, извършват спешна проверка. Разпоредено е спиране на работата по обекта и незабавно освобождаване на улицата от разположената техника. Пътното платно е почистено в най-кратък срок за сметка на подизпълнителя на ЕРМ-Запад и движението по ул. "Георги Русев" е възстановено.

Като строителна компания, защо ви споделяме това? Случилото се говори за отговорност на властите към всяка неуредица в "Малинова долина". При бързите темпове на растеж на квартала и свързаните с това строителни дейности по обекти и инфраструктурата, подобни ситуации по-скоро не са изключение. Похвално е отношението на служителите на реда и кмета, които незабавно са взели мерки по разрешаване на казуса. Упражняването на контрол е изключително важно, с оглед съхраняване спокойствието на гражданите.

Като компания, която инвестира в сгради в "Малинова долина", за нас това е от голямо значение. Строим тук, защото вярваме, че бъдещето на квартала е отлично. Новоизграждащата се градска среда постепенно намира своя облик включително като  естетически приятно място, улици, детски градини, площадки за игра и други удобства. Планината в близост допълва предимствата на локацията и добавя стойност към перспективната инвестиция в имот тук.

Проектите, които в момента изграждаме в "Малинова долина" са Mountain View Residence I и Mountain View Residence II. Сградите са стилни, в съзвучие с природните дадености на планинските склонове в близост и са изградени по най-висок стандарт. Имате въпроси? На ваше разположение сме на тел. +359 899 773 610 или на място в офиса ни на ул. Георги Райчев №21, Офис партер, София.

Обратно към новини