03 май 2022

Маслинови дръвчета на 200 години са част от проект на Софбилстрой

Ето защо строителната компания винаги полага грижа за озеленяването

Достолепни маслинови дървета са част от озеленяването на Mountain View Park. Проектът на Софбилдстрой е на финалната права и вече очаква първите собственици да се нанесат. Цялостното решение за растенията, обграждащи сградата, е прецизирано още от проектирането. Ландшафтните дизайнери са създали истинска приказна облагородена паркова среда, в която всеки детайл е съвършен. 200-годишните маслини са донесени от Гърция, добавят класа и радват живущите в луксозния затворен комплекс. Наред с тях, реализирано е мащабно озеленяване с разнообразни растения от различни видове, цветове, височина. Идеята е за комфортен живот, в потънала в зеленина сграда, която предлага спокойствие, чист въздух, опции за разходка.

В световен мащаб, хората все повече търсят близостта на природата, включително когато избират своя дом. Само минути сред разкошната зеленина, успокояват и добавят настроение. В дългосрочен план, те подобряват и здравето и благополучието. Имат и чисто естетическа функция като подобряват цялостното впечатление от даден комплекс, балансират и вдъхват живот на жилищата. Освен това, оставят добро впечатление у всеки посетител на комплекса, като така имат преки ползи не само за живущите в него. Ладшафтните дизайнери са наясно със спецификите на различните растителни видове и се грижат в зависимост от средата да изберат правилните решения. Те не само красят, но охлаждат естествено, снижават нивата на шум и пазят почвата от ерозия и наводнения. Създават приятна открита социална среда, в която деца и възрастни се чувстват еднакво добре.

Затова, разкошното озеленяване е сред аспектите, които Софбилдстрой взима под внимание при проектирането на своите сгради. Допълнително, в мисията си да приближи човек и природа максимално, компанията винаги избира локации, в близост до природни обекти и паркове като Витоша. Допълнителен акцент са и различните естествени материали като камък, дърво, керамични тухли, ковано желязо, които се превръщат в интегрална част от всеки проект. Защото, животът в съзвучие с природата е по-качествен. Открийте го със Софбилдстрой.

Обратно към новини