29 ноември 2022

Mountain View Park е сред номинираните в престижния конкурс „Сграда на годината“

Разкошната бутикова сграда Mountain View Park с инвеститор СофБилдСтрой, е сред номинираните за престижната награда „Сграда на годината.“ Проектът е класиран сред осемте претенденти в категория „Жилищни комплекси от еднофамилни и многофамилни сгради.“ „Благодарим на журито за високата оценка за нашата работа“ – сподели Тодор Георгиев, управител на компанията. „Стремим се винаги да предложим най-доброто на своите клиенти – от прецизното проектиране и качествено изпълнение на обекта с функционални и добре премислени жилища, до красиви фасади, богато озеленяване и елегантни общи части. Нашата мисия е да строим домове, в които се живее добре“ – сподели той.

Архитектурата на Mountain View Park е дело на Елит Проджект Груп, а изпълнител на проекта е ЛТК Груп ЕООД. Сградата се намира в престижния кв. "Витоша", на 10 минути от центъра на града и в същото време в полите на планината. Издържана е в класически стил с елегантна фасада с изчистени форми. Предлага 2,3,4-стайни жилища, разпределени в 4 крила. Част от обширната градина-парк към комплекса, са вековни маслинови дървета, кътчета за отдих, фонтан, детска площадка, богато озеленяване, сред което лъкатушат алеи. „Каним хората да открият не само радостта от класен дом с добро местоположение, но и предимствата да живееш в комплекс със собствен парк, който кани да прекарвате повече време навън“ – споделя управителят на СофБилдСтрой. Всички имоти в сградата вече са реализирани и имат своите собственици.

Журито, селектирало Mountain View Park, включва 33-ма професионалисти в областта на строителството и градоустройството, представители на различни институции, професионалните и академични общности, браншовите организации и водещи компании от строителния бизнес. Сред тях са проф. д-р арх. Георги Станишев, Арх. Деляна Панайотова - Началник на Дирекция за национален строителен контрол, главните архитекти на Бургас, Варна, София и Пловдив, Г-н Теодор Радонов - Ръководител на офиса на Европейската инвестиционна банка в България, Арх. Владимир Милков - председател на Управителния съвет на Камарата на Архитектите в България, Инж. Илиян Терзиев - председател на Управителния съвет на Камарата на строителите в България и други уважавани специалисти.

Номинациите са в общо 14 категории, като класираните в тях проекти ще бъдат оценявани в три основни аспекта:
1. Инвестиционни характеристики на сградата и принос към обществото и градската среда
2. Архитектура, дизайн, функционалност
3. Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели
Победителите ще бъдат избрани с обсъждане и двустепенно гласуване от журито.

Конкурсът дава право на всеки да избере своя победител, в специалната допълнителна категория „Сграда на публиката“, за която се гласува онлайн на сайта на конкурса - www.buildingoftheyear.bg, от 1 до 14 декември 2022 г. включително. Носителят на приза ще бъде обявен на 15 декември 2022 г., на специалната церемония, която ще бъде излъчена по БНТ – официален медиен партньор на събитието.

Национален конкурс „Сграда на годината“ е учреден през 2002 г. от ГРАДЪТ Медиа Груп. Провежда се под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, с подкрепата на индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България. Отличава най-добрите постижения при реализацията на съвременни сгради в България през съответната година, както и свързаните с тях инвеститор, архитект и строител.

Инициира и подкрепя редица каузи, сред които Реставрация на стенописите на Боянската църква, извършена през 2006 - 2008 г. и реновация и възстановяване на Музея на Уста Колю Фичето в Дряново, извършена от Камарата на строителите в България през 2009 - 2011 г.

Обратно към новини