13 ноември 2023

Новият - стар кмет на район "Студентски" е Петко Горанов

На 13 ноември 2023 г. клетва като кмет на район "Студентски" в столицата положи Петко Горанов. На тържествено заседание в сградата на Столична община той получи удостоверението си по встъпване в длъжност от председателя на ОИК Столична Полина Витанова. За него това е втори пореден мандат на същата длъжност.

"Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите на Столична община и да работя за тяхното благоденствие" - са думите на клетвата, която г-н Горанов положи заедно с новоизбраните си колеги.

Програмата му за мандат 2023 - 2027 включва 13 ключови области на действие - социална програма, мерки срещу презастрояването, зелена система, инфраструктура, визия за студентски град, образование и детски градини, здравеопазване, култура, спорт, транспорт, бизнес среда, бездомни и безстопанствени животни, обществена сигурност.

Сред множеството предвидени проекти е реализиране на редица важни улици в бурно развиващия се район "Малинова долина", където се намират голяма част от последните сгради в портфолиото на СофБилдСтрой. Екипът на компанията желае на г-н Горанов все толкова отдадено да работи за интересите на гражданите и отличната визия и уреденост на поверения му район!

Обратно към новини